پژوهشگاه نیرو

تاریخ: 26 آذر 1398

جشنواره پژوهش و فناوری صنعت آب و برق کشور به کار خود پایان داد

عرضه توانمندی‌های پژوهش و فناوری صنعت آب و برق، شناخت چالش‌ها و نیازهای صنعت آب و برق، فراهم‌سازی بستر ارتقای فعالیت‌های پژوهش و فناوری و آمادگی برای استقرار زیست‌بوم نوآوری نیرو، تقدیر از برگزیدگان پژوهش و فناوری و بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی، فنی و اجرایی کشور از اهداف برگزاری این رویداد بوده است. همزمان با برگزاری این جشنواره نمایشگاهی جانبی نیز به منظور ارائه آخرین دستاوردهای پژوهشی و فناورانه در حوزه‌های صنعت آب برق و انرژی کشور برپا شده بود که در این رویداد بیش از ۳۰ شرکت دانش‌بنیان و استارتاپی، ۵۰ شرکت آب و آبفا، ۴۰ شرکت تولید، توزیع و انتقال برق، ۱۰ شرکت خصوصی و ۱۰ دانشگاه و پژوهشگاه به ارائه آخرین دستاوردهای خود پرداختند.
برای این دوره از جشنواره ۱۲ نشست تخصصی همچون "تجارب موفق بانوان در صنعت آب و برق"، "استارتاپ‌های حوزه آب و انرژی؛ مشکل فروش به دولت"، "امور تخصصی نوآوری و مالکیت فردی"، "گفتمان سیاسی در حوزه برق و انرژی"، "تدوین نظامنامه حمایتی از شرکت‌های دانش بنیان" و "ارائه نیازهای فناورانه صنعت آب و برق" و... در نظر گرفته شده بود. یکی دیگر از رویدادهای این جشنواره برگزاری تور آزمایشگاهی بود که علاقه‌مندان در این تور امکان بازدید از آزمایشگاه‌های فشار قوی، رله و حفاظت، سنجش کیفیت، سیم و کابل، آب و بخار، سوخت و روغن، رنگ و پوشش و نیز یراق آلات پژوهشگاه نیرو را داشتند. در جشنواره پژوهشی و فناوری وزارت نیرو میز دستاوردهای فناورانه نیز با هدف جمع‌آوری اطلاعات و کمک به مبحث تجاری‌سازی محصولات قابل استفاده در صنعت آب و برق مستقر شده بود.
از دیگر برنامه‌های این جشنواره ایجاد کریدور خدمات ایده تا بازار به منظور کاهش زمان تجاری‌سازی و افزایش نرخ موفقیت شرکت‌های دانش بنیان بود. از جمله وظایف این کریدور شناسایی و ارزیابی خدمات توسعه فناوری و تشخیص نیازهای تجاری‌سازی و امکان برآورده شدن آن است که در این کریدور پیشخوان مشاوره خدمات توسعه فناوری از قبیل: مشاوره‌های حقوقی، مالیاتی، بازرگانی، حمل‌ونقل، قرارداد بین‌الملل، مدیریت و... ارائه می‌گردید.
در این جشنواره پنلی تخصصی نیز به منظور بیان مشکلات روز شرکت‌های آب و برق پیش‌بینی شده بود تا با توجه به حضور نخبگان دانشگاهی و شرکت‌های دانش بنیان در این پنل، امکان رفع مشکلات و ارائه راه‌حل‌های قابل اجرا به صورت نشست‌های B2B پس از این پنل امکان‌پذیر باشد.